neděle 5. října 2008

Wanaka, Queenstown, Wanaka, Queenstown aneb kudy kam.

Předchozí příspěvek byl hodně stručný a tak pokud vás zajímá co se vlastně dělo a nedělo, čtěte dál. Než jsme dorazili do Queenstownu, zastavili jsme se minulý pátek ještě ve Wanace, což je oproti Queenstownu maličké rodinné městečko. Zašli jsme do job-agency a dostali jsme na sobotní dopoledne práci-house keeping, což je jednoduše řečeno úklid domu :) bylo to na čtyři hodky ale aspoň sme si vydělali oba svých prvních 50 dolarů. Při pauze na oběd sme se seznámili s Katkou z Mladé Boleslavi, která nám nabídla nocleh. Taková nabídka se v našich podmínkách nedala odmítnout. Udělali sme si menší večírek u vínka, v neděli zkoukli skate závod v místním parku a vyrazili do Queenstownu. V průběhu týdne jsme se zapsali do pracovních agentur v Queenstown a Marťa začala obíhat místní obchody a cestovní kanceláře. Na pátek byla pozvaná na pohovor a jelikož jsme zatím neměli co dělat odjeli jsme ve středu zpátky do Wanaky. Obcházíme obchody, já sháním boty a náhodou se dostáváme do obchodu se sportem, kde narážíme na další češku Jitku. Shánějí tu servisáka na kola a tak tu nechávám životopis a další den se tu zastavuji na pohovor. Co mám říkat, s angličtinou ještě bojuji a tak to bylo docela zajímavé, ale z rozhovoru vyplývá, že hledají jen výpomoc a že se ozvou. No první neúspěšný pokus je zamnou, já aspoň beru na pátek a sobotu znovu house-keeping, Marťa odjíždí na pohovor a tak jsme poprvé na Zélandě rozdělení a vzdálení od sebe přes padesát kilometrů :) Marťa se vrací v dobré náladě, z pohovoru měla dobrý pocit a v pondělí by se měli ozvat jestli ji berou. Všechny dny ve Wanace přespáváme u Káťy, v sobotu jde Marťa taky na hk a tak budeme o nějaký ten dolar znovu bohatší :) Je neděle a my navštěvujeme Puzzleworld, což je vyhlášené novozélandské bludiště, mají tu venkovní bludiště, místnost s hologramy a různé jiné zajímavosti které můžete shlédnout v galerii tady.Taky si tu můžete sednout a řešit různé hlavolamy, některé jsou nachvíli a některé snad na věčnost, ke konci zavírací doby tu zlevňují jídlo a tak se tu i člověk za dobré peníze nají :) A znovu jedeme do Queenstownu, kde by jsme teď měli delší dobu zůstat.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Cauko!:-)Zdravim z LBC,jsem tu na 14 dni po Sprachkurzu,za tyden zas frcim smer Stuttgart:-)Mam Vas ulozeny v oblibenych odkazech,takze sleduju,jak se mate:-)Drzim palecky se shanenim prace a tak vubec:-)PS:super fotky;-)Zdravi Bachta

zMatka řekl(a)...

Nazdarek, tak to vidis, ten housekeeping jsi mel doma trenovat vic :-)

Witali řekl(a)...

Zdarec palec, koukám, že se máte príma:-)) tady dokvačil podzim a je pěkně hnusně..no snad eště bude líp..my se zrovinka vrátili s Finále a bylo děsná pohoda..a tenhle víkend je Disko brigáda a taky Krucáči v Ostrově..klasika...nic a pak fšecko najednou..taxe mějte fajně a čus! W a spol.

Anonymní řekl(a)...

zdar mam se jaks taks ajak vy ucim se atak no znate to sama prace zdar vanicek nebojte zas se ozvu

Anonymní řekl(a)...

Ahoj lidi zdravime z Liberce, pises moc hezky, drzime palce a pozdravujeme Maory. Jula aenka

Anonymní řekl(a)...

Ahojky Ondro + Martino, posílám pozdrav z Chrudimi. Po delší době jsem se dostala na ičkuv blok. Supr. Posílám odkaz kde se muzete podivat jak jsme si s mamou+dalšíma babama užívaly minulý víkend na oddílový chalupě na Vysočině. Dnes tu poprvé nachumelilo a to tak, že se sníh od rána drží i v CR. Příští týden je poslední slanění na Škrovádě - budete chybět. Ale vidím, že si to užíváte zase jinak. Tak si to užívejte a mějte se báječně. E v a + spol.

http://evickat26.rajce.idnes.cz/KOSIKARENI-KRIZANKY2008/