úterý 1. ledna 2008

8.3.2004 - Rychlostní sjezd můstku K120 na Ještědu

V sobotu jsem vyrazil na Ještěd abych se zúčastnil závodu v rychlostním sjezdu bubnu můstku K120. Na místo jsem dorazil krátce po osmé a po chvilce očumování svahu a vysvětlování přítomným, že to jdu opravdu sjet, jsem se šel jako první závodník přihlásit. Takže jsem vyfasoval číslo 1, což jsem komentoval tím, že budu první kdo se vyseká (při přihlášení jsem musel uvést číslo na pozůstalé :). Šel jsem se tedy podívat nahoru na buben jak to vypadá ze z hora. Zjistil jsem, že zajímavě. Odraz můstku byl sněhem zarovnaný se začátkem bubnu, aby se mohlo jezdit až ze shora. Na nájezdu byly, ale dvě zledovatělé stopy, takže nic pro bajkery. Slezl jsem tedy zase dolů. Už když jsem přišel všiml jsem si kluka na krosovém kole. Ale nevěnoval jsem mu pozornost, až když za mnou přišel jestli jsem se už přihlásil, tak jsem zjistil, že to jde taky zkusit. Prý si kvůli tomu byl koupit nové pneumatiky IRC 1.9 Tak jsme teď už dva zase očumovali svah a já netrpělivě očekával účastníky minulého ročníku a to Adam Vágnera a Martina Trdlu. Podle mých informací měli přijet i teď. Přijeli. Takže jsme tam na kolech byli nakonec čtyři. Závod se jel na dvě zkušební a dvě závodní jízdy. Poté co se začal Adam s Martinem škrábat nahoru, jsem se tedy vydal za nimi. První jízdu jsem to raději nerozšlapával a pln očekávání se spustil dolů. Je to docela rychlost (udělal jsem 102 km/h), ale přežil jsem bez problémů a těšil se na další jízdu. Adam udělal asi 105 km/h a Martin 103 km/h. Nebo opačně teď nevím. Ten kluk s krosem zajel asi 80 km/h (nejlepší výsledek měl asi 92 km/h ) Druhou už jsem to trošku rozšlapal, ale nevím kolik jsem jel. Třetí jízda (první závodní) se mě nečekaně povedla a po nejlepším rozjezdu jsem udělal 115 km/h Měl jsem velkou radost, ale dostavilo se zklamání v podobě blbnoucích fotobuněk, které při jízdě Adama vypověděli službu a to se opakovalo několikrát i u jiných závodníků. Škoda, protože takto byly výsledky dost ovlivněny a to i proto že Adam to šel zkusit znova a po pekelném rozšlapání dosáhl rychlosti 98 km/h, což se mě nezdálo jako pravděpodobné. Je pravda, že mu tam to kolo pěkně plavalo a vyjel ve svahu pěknou rýhu, což ho mohlo dost zpomalit, ale přesto… No, šlo se na poslední jízdu kterou jsem ale zkazil (při rozjezdu mě přeskakoval řetěz a špatně jsem našlápl na pedál) a zajel 102 km/h Myslím že ani Adam a Martin nepřekonali hranici 115 km/h a tak jsem prý zajel nejlepší výkon. Radost jsem ale kvůli časomíře neměl a tak jsem ani nečekal na vyhlášení výsledků a jel domů. Pro zajímavost nejlepší lyžař zajel lehce přes 130 km/h (jel až ze shora z nájezdu) a týpci v tandemu na lyžích to samé.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

čumim sem celej podzim i zimu den co den, jestli se něco neděje. Teď se dva dny nepodivám, a zrovna je taková zajímavá akce. Jsem naprosto znechucen, toto je má poslední návštěva.

Anonymní řekl(a)...

a byl to vtip, zapomněl sem dodat :-)

Íček řekl(a)...

To by byla věčná škoda. Můj jediný čtenář a přestal by sem chodit. Mimo jiné, nechceš jet taky?

Anonymní řekl(a)...

Hm, tak nyní, po pátém přečtení obou zpráv mi došlo, že 8.3.2004 opravdu není minulý víkend... Pravděpodobně jsem byl natolik roztrpčen, že mi slzy znemožnily číst správně, nebo tak něco:-)) Pojedu rád, pokud se ovšem do tý doby nerozpůlí torzo krávy - mimochodem, je to velká zátěž pro rám?

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.